Χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες που τιμούν την ηρωική Επανάσταση του 1821… , η οποία σηματοδοτεί την απαρχή του Νεοελληνικού κράτους! 
Στην δύσκολη περίοδο που διανύει η πατρίδα μας, το θάρρος αυτών των ανθρώπων , ας γίνει φωτεινό παράδειγμα γι όλους εμάς.
«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου έχει πάντα για τον ελληνισμό και την Ορθοδοξία έναν ιδιαίτερο συμβολισμό. 
Αναμφίβολα ο εορτασμός της θέτει σε εγρήγορση την εθνική μας αυτοπεποίθηση και τη μεγάλη ευθύνη μας για τη διατήρηση των υπέρτατων αγαθών που μας χάρισαν οι πρόγονοί μας με τους ηρωικούς τους αγώνες. Στέλνει μηνύματα ελευθερίας, ανεξαρτησίας, αφύπνισης και κινητοποίησης της συλλογικής μας συνείδησης, αποδεικνύοντας ότι ο αγώνας και η ισχυρή θέληση ενός Έθνους μπορούν να αλλάξουν, αυτό που κάποιοι άλλοι, επιδιώκουν να ορίσουν ως μοίρα του. 
Ταυτόχρονα όμως μας καλεί να σταθούμε άξιοι συνεχιστές της εθνικής κληρονομιάς μας καταθέτοντας τις πιο μεγάλες και δημιουργικές δυνάμεις μας για την αναγέννηση της Χώρας μας. Eίναι η ώρα της υπευθυνότητας, της συλλογικότητας, της ομοψυχίας, της προστασίας και του σεβασμού των δημοκρατικών θεσμών. Ενωμένοι, απαλλαγμένοι από αγκυλώσεις του χθες, μπορούμε να κάνουμε πράξη όλα όσα οραματιζόμαστε 
Για την Τ.Δ. Ηρακλείου 
Ο Πρόεδρος : Μανόλης Ζαχαριουδάκης 
Η Γενική Γραμματέας : Έφη Φλουρή 

(Visited 16 times, 1 visits today)