Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πιλοτική εκδήλωση της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, την Δευτέρα 11/11/2019 και ώρα 13:00, στον Άγιο Θωμά, στο καζάνι του κ. Νικολάου Γαργανουράκη, όπου αποστάξαμε με τον παραδοσιακό τρόπο τη δική μας ρακή. 
Τα σταφύλια είχαν ήδη γίνει τσίκουδα και μάλιστα καλής ποιότητας και παραγόμενη ποσότητα ήταν 101,5 κιλά. 

Η εκδήλωση μας πραγματοποιείται για πρώτη φορά με πρόθεση-στόχος μας, σε μελλοντικό χρόνο να γίνει παραδοσιακή απόσταξη με την συμμετοχή του συνόλου των μελών μας. Για τον λόγο αυτό παρακαλούμε όποιος επιθυμεί να παραδώσει τις ποσότητες σταφυλιών που επιθυμούμε ως Ένωση, αλλά και όποιοι έχουν παραδοσιακό αποστακτήρα να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ.

Η Ι Ρ Α Ηρακλείου με την δική της πλέον ρακή θα κεράσει όλους τους συνέδρους, όπως και πέρυσι στην Πάργα, στο 36ο Πανελλήνιο Συνέδριο και στην φιλική συνάντηση της Καστοριάς, καθώς επίσης και όλους τους επισκέπτες μας, εκτός του Νομού Ηρακλείου, οι οποίοι κατά την επίσκεψη τους θα παραλαμβάνουν μικρό μπουκάλι από την δική μας ρακή. 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης απονεμήθηκε αναμνηστική πλακέτα ως ένδειξης τιμής και εκτίμησης στον ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΥΝΑΛΑΚΗ, τον ακούραστο εργάτη της Ένωση μας, τον άνθρωπο που ένωσε τις δυνάμεις του, την δουλειά του αλλά και την καλή του πρόθεση και μαζί καταφέραμε να επανιδρύσουμε και να προχωρήσουμε την Τοπική μας Διοίκηση. Ταυτόχρονα του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Γενικού Γραμματέα της Τ.Δ., θέση την οποία κατείχε μέχρι το 2015. 
Ευχαριστούμε για την συμμετοχή τους : 
Α.Δ. κ. Νικόλαο ΣΠΥΡΙΔΑΚΗ, Αστυνομικό Διευθυντή Ηρακλείου 
Α.Δ. κ. Νικόλαο ΧΡΥΣΑΚΗ, Α΄ Υποδ/ντή Δ.Α. Ηρακλείου 
Χαράλαμπο ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗ, Παραδοσιακό λυράρη και τραγουδιστή. 
Κατερίνα ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗ, Λυράρισα  – Τραγουδίστρια 
Επίσης για άλλη μια φορά ευχαριστούμε το κ. ΓΑΡΓΑΝΟΥΡΑΚΗ Νικόλαο, ιδιοκτήτη του παραδοσιακού αποστακτήρα για την φιλοξενία του. 
Η ρακή ή τσικουδιά – το διάφανο νέκταρ της κρητικής γης – δεν είναι απλά ένα τοπικό προϊόν. Είναι το απόσταγμα μιας γνήσιας παράδοσης, η ταυτότητα μιας κουλτούρας που συνδέεται απόλυτα με την καθημερινότητα των περήφανων κατοίκων της Κρήτης, εκφράζοντας με τον καλύτερο τρόπο την κρητική φιλοξενία.

Για την Τ.Δ. Ηρακλείου 
Ο Πρόεδρος:  Μανόλης Ζαχαριουδάκης 
 H Γενική Γραμματέας Έφη Φλουρή

(Visited 9 times, 1 visits today)