«ΣΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΤΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ/Ι.Ρ.Α./ Τ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης μας που διοργάνωσε η Ι Ρ Α Ηρακλείου την Παρασκευή 08/09/2017 και ώρα 17:00.
Πολλές γοητευτικές εικόνες και ταυτόχρονα σταθμούς της ιδιαίτερης ιστορίας του Μεγάλου Κάστρου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι παρακολουθήσαν την ξενάγηση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την εθελόντρια ξεναγό κ. Αθηνά ΣΦΑΚΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα. 
Η προνομιακή μας ξενάγηση, περιελάμβανε επιλεγμένους χώρους της πόλης του Ηρακλείου, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της, μέσω χαρακτηριστικών μνημείων, μεταξύ των οποίων : ΠΥΛΗ ΔΕΡΜΑΤΑ – ΠΥΛΗ ΠΡΙΟΥΛΗ – ΠΑΡΑΛΑΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΕΝΕΤΙΚΩΝ ΤΟΙΧΩΝ – ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ΤΩΝ ΔΟΜΗΝΙΚΑΝΩΝ – ΠΛΑΤΕΙΑ 18 ΑΓΓΛΩΝ – ΕΝΕΤΙΚΟ ΛΙΜΑΝΙ – ΦΡΟΥΡΙΟ ΚΟΥΛΕ καθώς και άλλα κεντρικά σημεία διέλευσης, η σπουδαιότητα των οποίων παραμένει, 
δυστυχώς, άγνωστη στο ευρύ κοινό. Άγνωστο παρέμενε μέχρι την ξενάγηση ότι τα δύο πρώτα αναφερόμενα μνημεία ευρίσκοντο στη περιοχή του «Αρχιαστυνόμου». 
Μετά το πέρας της ξενάγησης η Ένωση μας κέρασε τους συμμετέχοντες στο κατάστημα με την επωνυμία «Μικρό Σαράι» Αγίου Τίτου και Ευρώπης.
Με την πεποίθηση, πως η γνωριμία με την πόλη μας θα αποτελέσει ευχάριστη έκπληξη και θα ενισχύσει την αγάπη για αυτήν…θα συνεχίσουμε.
Για την Τ.Δ. Ηρακλείου
Ο Πρόεδρος :Μανόλης Ζαχαριουδάκης
H Γενική Γραμματέας : Έφη Φλουρή

(Visited 13 times, 1 visits today)