Η 8η Μαρτίου, ημέρα μνήμης των αγώνων του γυναικείου κινήματος για ίσα δικαιώματα,  καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το 1910 μετά από πρόταση της Διεθνούς Διάσκεψης Γυναικών. 

 

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Ηρακλείου (Ι.Ρ.Α.), τα τελευταία είκοσι χρόνια, διοργανώνει  εκδηλώσεις  με διαφορετική θεματολογία, με κορυφαία τη διοργάνωση της 1ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Γυναικών Αστυνομικών που εγκρίθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο   της Κοπεγχάγης το 2013 και πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από 01 έως 05 Οκτωβρίου 2014. 


 

Ξανά φέτος η Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Σύλλογο κατά του Καρκίνου  «Στόχος – Πρόληψη» θα μεταφέρουν το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τον καρκίνο του μαστού, την Τρίτη 08/03/2022 και από ώρες 12:00 έως 15:00.

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν και πάλι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου σύμφωνα με τα ραντεβού, δωρεάν, με πλήρη εχεμύθεια, δεσμευόμενοι από το ιατρικό απόρρητο. Η δράση αυτή θα συνεχιστεί, σε άλλες ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν,  έως ότου εξεταστούν όλες οι συναδέλφισσες, αν και πρέπει να επισημάνουμε είναι ότι ο καρκίνος του μαστού δεν είναι θλιβερό προνόμιο μόνο των γυναικών.   


Υπεύθυνοι για τη συνεργασία είναι ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α.  Ηρακλείου κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης και η Πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου “Στόχος – Πρόληψη για τον καρκίνο”  Κρήτης κ. Κλεάνθη Ζαχαράκη.

Για κλείσιμο των ραντεβού, υπεύθυνη ορίζεται η κ. Έφη Φλουρή τηλ. 2810274272 – 8010272     


Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών μας//Τ.Δ. Ηρακλείου, τα μέλη μας, σταθερά προσανατολισμένα στην ισότητα των δύο φύλων, δεν θα πάψουν να αναλώνουν υλικές και ηθικές δυνάμεις για την ουσιαστική στήριξη των γυναικών, για το αυτονόητο δικαίωμα τους στην υγεία και στην έγκαιρη πρόληψη, στην επί ίσοις όροις εργασία, στην παιδεία, στην προστασία των θυμάτων trafficking, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και ενδοοικογενειακής βίας, καθώς και στην υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών. 

Για την Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου                   Για τον Στόχο – Πρόληψη
 

Μανόλης Ζαχαριουδάκης                   Κλεάνθη Ζαχαράκη


(Visited 33 times, 1 visits today)