ΙΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ _ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ _ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΗΜΕΡΙΔΕΣ _ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ _
Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι σπουδαίες ημερίδες που διοργάνωσαν η Περιφέρεια Κρήτης, η Δ/νση Αστυνομίας Ηρακλείου, η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.) Ηρακλείου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Λυκείου Ηρακλείου, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Λυκείου και το Γενικό Λύκειο Ασημίου, ως ακολούθως:
Α) Γ. Ε. Λ. ΑΣΗΜΙΟΥ: Με τη συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων της περιοχής οργανώθηκε, για πρώτη φορά, ημερίδα για θέματα «Ασφαλούς πλοήγηση στο διαδίκτυο» με ομιλητές τον κ. Γεώργιο ΠΑΝΣΕΛΗΝΑ, Σχολικό Σύμβουλο Πληροφορικής, την κ. Μαρία ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗ, Υπεύθυνη Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων και κεντρικό εισηγητή τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μαζί με τον ψυχολόγο της ίδιας Υπηρεσίας Α/Β κ. Γεώργιο ΝΑΚΟ.

Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Δ/ντής του Λυκείου κ. Παναγιώτης ΣΑΠΙΟΣ και ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Α. (Ι.Ρ.Α) Ηρακλείου κ. Μανόλης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ ο οποίος ευχαρίστησε τους καθηγητές κ. Εφη ΝΤΙΝΑ και Στυλιανό ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗ, τον Σύλλογο Διδασκόντων του Λυκείου και ιδιαιτέρως τον Λυκειάρχη κ. Παναγιώτη ΣΑΠΙΟ στον οποίο χάρισε αναμνηστική πλακέτα ως ενθύμιο της επίσκεψης.

Β) ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ: Πρόκειται για εξειδικευμένη ενημέρωση η οποία δόθηκε στους Διοικητές Αξιωματικούς των Υπηρεσιών της Δ.Α. Ηρακλείου και στους αρμόδιους

Αστυνομικούς με ομιλητές τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Γεώργιο ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μαζί με τον ψυχολόγο της ίδιας Υπηρεσίας Α/Β κ. Γεώργιο ΝΑΚΟ. Ενημέρωση, που πραγματοποιείται για πρώτη φορά σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τους Αστυνομικούς καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Μανόλης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ και ευχαρίστησε τον αναπλ. Διευθυντή της Δ.Α. Ηρακλείου κ. Παντελής ΚΕΦΑΛΙΑΝΑΚΗΣ για την βοήθεια και  την συμμετοχή του.

Γ) ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ ΑΣΤΟΡΙΑ: με τη συμμετοχή μαθητών του 3ου Λυκείου Ηρακλείου και του 6ου Γυμνασίου Ηρακλείου και ομιλητές του προαναφερόμενους. Τους προσκεκλημένους

καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (Ι.Ρ.Α.)//Τ.Δ. Ηρακλείου κ. Μανόλης ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την συμμετοχή που, κατά κοινή ομολογία, ξεπέρασε κάθε προσδοκία καλώντας τους παραβρισκόμενους να συμμετέχουν ενεργά στη συζήτηση πιστεύοντας ότι η γνώση είναι δύναμη. Υποσχέθηκε δε, ότι η συζήτηση που ξεκίνησε δεν θα σταματήσει, στο βαθμό που «θέλουμε να αφουγκραστούμε την νεολαία και να συνομιλήσουμε μαζί της.» Δόθηκε με άλλα λόγια έμφαση στο το μέλλον των παιδιών μας, όπως

αυτό συνδέεται με το διαδίκτυο. Αφού τέλος, επισημάνθηκε πως τα μέλη της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών είναι, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές, άνθρωποι εμπιστοσύνης, επιδόθηκαν πλακέτες και το Λάβαρο της Ένωσης στους ομιλητές.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου κ. Ευριπίδης ΚΟΥΚΙΑΔΑΚΗΣ, ο Υποστράτηγος κ. Κωνσταντίνος ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντής Κρήτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ.
Νικόλαος ΛΕΙΒΑΔΙΩΤΑΚΗΣ, ο Λυκειάρχης κ. Γεώργιος ΛΙΝΑΡΔΟΣ και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γεώργιος ΒΛΑΧΑΚΗΣ ο οποίος δώρισε το βιβλίο της Χρυσούλας Τσομπανάκη «Ο Κρητικός πόλεμος» στους ομιλητές. 
Οι μαθήτριες του 3ου Λυκείου μας ενημέρωσαν για το φυλλάδιο το οποίο συνέταξαν και επιμελήθηκαν το οποίο υπογράφηκε, εκδόθηκε από τους διοργανωτές και μοιράστηκε και στις τρεις ημερίδες. Ο κεντρικός τίτλος του φυλλαδίου είναι: ΟΥΤΕ ΘΥΜΑ ΟΥΤΕ ΘΥΤΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ και η φωτογραφία της αρχικής σελίδας είναι έργο των μαθητών που θα συμμετέχει σε διεθνή διαγωνισμό.
Στο επίκεντρο των ομιλιών του Αστυνομικού
Διευθυντή κ. Γεωργίου ΠΑΠΑΠΡΟΔΡΟΜΟΥ, Διευθυντής Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ και του ψυχολόγου της ίδιας Υπηρεσίας Α/Β κ. Γεωργίου ΝΑΚΟΥ βρέθηκαν οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν από την καθημερινή έκθεση των παιδιών στο διαδίκτυο. Βασικότερος θεωρείται ο διαδικτυακός εκφοβισμός και η αποπλάνηση ανηλίκων, που συναντάται κυρίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και συνολικά ο εθισμός των παιδιών στο διαδίκτυο. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος κ. Παπαπροδρόμου τόνισε και τα θετικά του διαδικτύου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν λέμε όχι στο διαδίκτυο, έχει πάρα πολλά θετικά.

Ωστόσο θα πρέπει να τονίσουμε τα προβλήματα, τις απειλές και τους κινδύνους που υπάρχουν προκειμένου να υπάρχει η μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια» Για περαιτέρω ενημέρωση υπάρχει η τηλεφωνική γραμμή 11188, το www.cyberkid.gr και στο www.cyberalert.gr

Οφείλουμε καταληκτικά να ευχαριστήσουμε τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη για την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης στην πραγματοποίηση αυτής της σειράς των ενημερωτικών ημερίδων σε Ασήμι και Ηράκλειο. Τον Διευθυντή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, Ταξίαρχο Κανακουσάκη Ιωσήφ, για την αμέριστη συμπαράσταση που επιδεικνύει στο έργο και τις δραστηριότητες της ΙΡΑ Ηρακλείου αλλά και τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Παντελή ΚΕΦΑΛΙΑΝΑΚΗ για βοήθειά του καθώς επίσης και τον Διοικητή του Α.Τ. Πύργου κ. Ιορδάνη ΤΣΑΚΑ. 
Την κ. Αθηνά ΣΦΑΚΑΚΗ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗ για
την ξενάγηση των προσκεκλημένων ομιλητών στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, Ευχαριστούμε επίσης θερμά τον ιδιοκτήτη του κινηματοθέατρου ΑΣΤΟΡΙΑ για την ευγενική παραχώρηση του.

(Visited 13 times, 1 visits today)