Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι τόπος γοητευτικής περιήγησης στο μακρινό μας παρελθόν, στη Μινωική Κρήτη, αλλά και σε μεταγενέστερες εποχές της ιστορίας.

Την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022, το πρωί, η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο με την συμμετοχή των μελών και φίλων της να υπερβαίνει κατά πολύ τον προβλεπόμενο αριθμό. Η ξενάγηση ήταν εθελοντική προσφορά της κ. Αθηνάς Σφακάκη- Κυριακάκη, ξεναγού και συγγραφέα με βαθιές γνώσεις και μεγάλη αγάπη για το αντικείμενό της.

Ο «περίπατος» στις αίθουσες, όσων συμμετείχαν στην ξενάγηση και οι πληροφορίες για τα εκπληκτικά ευρήματα που βρίσκονται στις προθήκες του, ανήκει στον κερδισμένο χρόνο της ζωής. Όραση και ακοή σε αρμονία, αφού είχαν την δυνατότητα να ακούσουν με ακουστικά και συγχρόνως να παρατηρούν αριστουργήματα χιλιάδων χρόνων.

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο Δίσκος της Φαιστού, η Θεά των Οφεων, το Ρυτό σε σχήμα κεφαλής ταύρου, τα χρυσά κοσμήματα κυρίως το Δακτυλίδι του Μίνωα και η Μέλισσα, οι τοιχογραφίες κι ακόμα τα μαρμάρινα αγάλματα που φυλάσσονται στο μουσείο και ανήκουν στην ιστορική εποχή.

Αποχώρησαν όλοι πνευματικά και ψυχικά γεμάτοι.

Ο πρόεδρος της Ι. Ρ. Α. Ηρακλειου κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του Δ. Σ. και των παρευρισκόμενων μελών στην κ. Αθηνά Σφακάκη – Κυριακάκη για την ευγενική της προσφορά, στον κ. Γιάννη Βισκαδουρο για την χορηγία των ακουστικών και τα καταστήματα: Ταβέρνα Πετούσης- Κυδωνίας 20 Ηράκλειο και Bar- Εστιατόριο RITZ στην Πλατεία Λονταριών για τις ευγενικές προσφορές τους.

(Visited 65 times, 1 visits today)