Ως Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών  έχουμε  από καιρό αποδείξει με τις δράσεις μας ότι ως αστυνομικοί δεν αρκούμαστε στον ρόλο του «οργάνου της τάξης» αλλά ως κύτταρα της κοινωνίας παρεμβαίνουμε και προσφέρουμε σ αυτή επιδιώκοντας ένα καλύτερο αύριο για όλους .

 Σ αυτές τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώνουμε με την υγειονομική κρίση και την καραντίνα σκεφτήκαμε ότι η λέσχη ανάγνωσης θα μας δώσει μια ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουμε να ονειρευτούμε  και να ταξιδεύουμε από την ασφάλεια των σπιτιών μας  να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις μας  για διάφορα θέματα.

Έτσι με στόχο αυτό ξεκινάμε μια σειρά διαλέξεων- ξεναγήσεων (σε εικονική πραγματικότητα  για αυτή την περίοδο ) Η λέσχη ανάγνωσης βιβλίων ελληνικού πολιτισμού και ελληνικής ιστορίας μια σειρά διαλέξεων αλλά και επισκέψεων όταν αρθούν τα μέτρα για τον κορωναϊό, που στόχο έχουν να γνωρίσουν οι συμμετέχοντες την πόλη, την ιστορία, τα μνημεία και γενικότερα  τον πολιτισμό της. Αν και η πλειοψηφία των διαλέξεων αυτών θα έχει πολιτιστικό περιεχόμενο, θα περιληφθούν και  θέματα που αφορούν την Αστυνομία.

Η παρέα των αναγνωστών θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί εμπειρίες, συναισθήματα και ιδέες, αλλά και να αναπτύξει φιλίες και να ανταλλάξει απόψεις, με αφετηρία  ενα βιβλίο κάθε φορά .

     “Μη ξεχνάμε ότι η ανάγνωση ενός βιβλίου περιορίζει την μοναξιά”.

 “ Ακόμη και το χειρότερο βιβλίο, μπορεί να μας δώσει κάτι να σκεφτούμε». όπως υπογράμμισε η Wislawa Szymborska ( 1923-2012, πολωνέζα ποιήτρια, Νόμπελ 1996).

Την Κυριακή 29/11/2020 και ώρα 21:00 πραγματοποιήσαμε την πρώτη  επιμορφωτική διαδικτυακή ομιλία με θέμα

« Τα τρία χριστιανικά μνημεία του Ηρακλείου- Παλαιός Άγιος Μηνάς – Άγιος Ματθαίος – Άγιος Τίτος.»

με ομιλήτρια τη συνεργάτιδα μας και επίτιμο μέλος του Ελληνικού Τμήματος  της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, κ. Αθηνά Ν. Κυριακάκη-Σφακάκη, Ξεναγό-Σ/χος Τραπεζικό-Συγγραφέα, μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης. Η συνεισφορά της στην προσπάθεια αυτή είναι ανεκτίμητη.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε  όλους  όσους συμμετείχαν στο διαδικτυακό μας ταξίδι  και ιδιαίτερα

·       Τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατήρ  Νεκτάριο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, Ηγούμενο της Μονής Σπηλιάς στα Άγραφα

·       Τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Νικόλαο ΧΡΥΣΑΚΗ, Υποδιευθυντή της Δ/νσης μας.

·       Την Γ΄Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Ειρήνη ΜΑΚΡΥΔΑΚΗ, και Α΄Αντιπρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Αθηνών

·       Τον Ταμία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Αχιλλέα ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ και Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Λάρισας, καθώς και τα μέλη της Ι.Ρ.Α. Λάρισας.

·       Τον Αναπλ. Ταμία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Χρήστος ΠΑΡΓΙΝΟΣ και Γενικός Γραμματέας της Ι.Ρ.Α. Ιωαννίνων.

·       Τον Πρόεδρο της Ε.Ε. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Γεώργιο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Βέροιας

·       Τον Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Καρδίτσας κ. Γεώργιο ΖΑΡΧΑΝΗΣ

·       Τον Γενικό Γραμματέα της Ι.Ρ.Α. Αλεξανδρούπολης κ. Σταύρο ΦΩΚΙΑΝΟ. ,

·       Την Γενική Γραμματέα της Ι.Ρ.Α. Αχαίας κ. Ιωάννα ΠΕΤΤΑ.

·       Την κ. Μαίρη ΖΗΝΟΖΗ Πρόεδρο ζώνης 1 του θέματος 117Α και Πρόεδρος του BranchZeusAnogiaτης Λέσχης LIONS Αργυρούπολη – Διόσκουροι.

 

Το ταξίδι ξεκίνησε ..

(Visited 6 times, 1 visits today)