ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ// Τ.Δ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023, στην κατάμεστη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου και σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών //Τ.Δ. Ηρακλείου.

Ο Πρόεδρος της Τ.Δ. //Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ  στην ομιλία του καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και τους Αστυνομικούς όλων των βαθμών, Ειδικούς Φρουρούς και Πολιτικούς Υπαλλήλους, τους ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους και τη στήριξη που παρέχουν στις προσπάθειες του  Δ.Σ. της Τοπικής Διοίκησης. Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε στον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟ  που ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα, στον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ηγούμενο της Μονής Σπηλιάς Πατέρα ΝΕΚΤΑΡΙΟ, στον Πρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσιο ΒΑΛΑΤΣΟ  και στους Προέδρους Καρδίτσας, Αργολίδας και Λασιθίου κ.κ. Γεώργιο ΖΑΡΧΑΝΗ, Αθανάσιο ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗ  και Κωνσταντίνο ΦΡΑΓΚΑΚΗ  που ταξίδεψαν από μακριά για να παρευρεθούν στην εκδήλωση. Θερμές ευχαριστίες επίσης στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης και Επίτιμο Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ για τον διαδικτυακό χαιρετισμό.  Μέσα σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης ανακοίνωσε ότι, είναι η τελευταία φορά που βρίσκεται στην συγκεκριμένη εκδήλωση με την ιδιότητα του εν ενεργεία Αστυνομικού, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι παραμένει ενεργό μέλος της Ένωσης από την οποία δεν υπάρχει συνταξιοδότηση. Αναφέρθηκε στον αγώνα που έδωσε η γενιά του για τη λειτουργία μιας Αστυνομίας δημοκρατικότερης και με περισσότερη εξωστρέφεια στην υπηρεσία της κοινωνίας των πολιτών, τονίζοντας  παράλληλα την σπουδαία αποστολή του Σώματος, τη δημιουργία, δηλαδή, ασφαλούς περιβάλλοντος για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες με απόλυτο σεβασμό στα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Εξέφρασε, μάλιστα τη βεβαιότητα,  ότι οι άνδρες και οι γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών θα συνεχίσουν να είναι στην πρώτη γραμμή και θα συμβάλλουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ στο διαδικτυακό χαιρετισμό του, αφού ευχήθηκε για μια καλή και δημιουργική νέα χρονιά,  αναφέρθηκε στην κομβικής σημασίας δράση της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών μέσα στην Αστυνομική κοινότητα και στον έντονα ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα. Τόνισε ιδιαίτερα ότι ο εθελοντισμός, η προσφορά και η συμμετοχή των μελών συναδέλφων Αστυνομικών σε εθνικό και διεθνές επίπεδο αναδεικνύει τη γόνιμη συνεργασία τόσο με την πολιτική όσο και με τη φυσική ηγεσία του Σώματος. Ζήτησε, επίσης, από όλο το Αστυνομικό προσωπικό να συνεχίσει την αμοιβαία υποστήριξη σε όλους τους τομείς εργασιών για την προαγωγή του έργου του Σώματος και την ευημερία της κοινωνίας.  

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρο της Τ.Δ. Ηρακλείου, και συνεργάτη  στο Ελληνικό Εθνικό Τμήμα από τη θέση του Α´ Αντιπροέδρου και συνεχάρη για την ωραία εκδήλωση μεταφέροντας τους χαιρετισμούς όλων των μελών του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος. Ο κ. ΒΑΛΑΤΣΟΣ  τόνισε στον χαιρετισμό του ότι «Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα θα είναι πάντα κοντά σε αυτές τις εκδηλώσεις, κοντά στους Προέδρους και τα Διοικητικά συμβούλια όλων των Τ.Δ. σύμφωνα με τις αρχές και τις αξίες της Ένωσης». Επιδόθηκε από τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. αναμνηστική πλακέτα τιμής ένεκεν για την επίσκεψη του στην Τοπική Διοίκηση.

Ο Ταξίαρχος κ. Νικόλαος ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου,  αφού ευχήθηκε για την νέα χρονιά συνεχάρη την Ένωση και αναφέρθηκε στην σημαντική συμβολή που έχουν οι Ενώσεις της Αστυνομίας και ιδιαίτερα η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών σε ότι αφορά την προβολή του έργου του Σώματος και τη σύνδεση του με τον κοινωνικό ιστό.

Στην συνέχεια  ο Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗΣ υλοποιώντας απόφαση του Δ.Σ. βράβευσε τον  Υπαρχ/κα Γιάννη ΚΟΥΡΟΥΠΗ, που υπηρετεί στην Άμεση Δράση Ηρακλείου και με κίνδυνο της  ζωής του  βούτηξε στη θάλασσα μαζί με δύο πυροσβέστες προκειμένου να σώσουν δύο άνδρες που επέβαιναν στο μονοκινητήριο αεροσκάφος που κατέπεσε στη θάλασσα πολύ κοντά στο Κακό Όρος, στο Ηράκλειο της Κρήτης. Βραβεύτηκε για την πράξη του αυτή, μια πράξη σπάνιας  γενναιότητας, θάρρους  και αυτοθυσίας.

Το Εθνικό Τμήμα και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου εξέφρασαν τα  θερμά του συγχαρητήρια και βράβευσαν τα παιδιά των συναδέλφων – μελών μας  που κατάφεραν να κατακτήσουν μια θέση στα πανεπιστήμια μας.  Τη βράβευση πραγματοποίησε  ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Δ.Ε.Α. κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ και ο Ταξίαρχος κ. Νικόλαος ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ, Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου.  

Θερμές ευχαριστίες στους χορηγούς μας

Θεόδωρο ΚΑΛΑΘΑΚΗ,   ευγενική   προσφορά   της  δεξίωσης 

Γεώργιο ΚΑΣΜΙΡΛΗ ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου CASTELLOHOTELS για τη δωρεάν φιλοξενία των προσκεκλημένων  μας  που ήλθαν από πόλεις της Ελλάδος  έκτος Κρήτης.

Απόστολο ΚΑΝΑΚΑΡΑΚΗ ιδιοκτήτη  ανθοπωλείου ΙΡΙΣ για τα λουλούδια που ομόρφαιναν  την αίθουσα.

Τα φλουριά κέρδισαν

Ο Αντισυνταγματάρχης πατήρ Βασίλειος, ο κ. Εμμανουήλ ΜΟΥΡΤΖΑΚΗΣ, η κ. Κατερίνα ΑΝΥΦΑΝΤΗ,  ο κ. Νικόλαος ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ   ο κ Νικόλαος ΦΑΝΟΥΡΓΙΑΚΗΣ και ο κ. Στυλιανός ΧΑΤΖΑΚΗΣ  ήταν οι τυχεροί των έξι (6) δώρων που αντιστοιχούσαν σε έξι (6) φλουριά.

Τα Δώρα μας ήταν

Μια εικόνα του Ιησού Χριστού δια χειρός της κ. Μαρίας ΚΑΦΤΑΚΗ

Ένα διήμερο στην Καρδίτσα, προσφορά του Προέδρου Ι.Ρ.Α. Καρδίτσας κ. Γεωργίου       ΖΑΡΧΑΝΗ

Ένα διήμερο στο Ναύπλιο προσφορά του Προέδρου Ι.Ρ.Α. Αργολίδας  κ. Αθανασίου       ΚΑΤΣΙΑΓΙΑΝΝΗ

Μια συνεδρία FRACHONAL CO2  προσφορά του πλαστικού χειρουργού κ. Ευαγγέλου            ΣΦΑΚΙΩΤΑΚΗ, Λ. Δημοκρατίας 22 Ηράκλειο.

Ένα οδοντιατρικό έλεγχο από την Ιατρό κ. Ελευθερία ΝΗΣΤΙΚΑΚΗ

Ένα καρδιολογικό έλεγχο από τον Ιατρό κ. Εμμανουήλ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. ΕΥΓΕΝΙΟΣ

Ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σπηλιάς, Πατήρ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ  

Ο αιδεσιμότατος Αντισυνταγματάρχης  πατήρ Βασίλειος ΜΑΥΡΑΚΑΚΗΣ

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗΣ

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Περιφέρειας Κρήτης κ. Παύλος ΜΠΑΡΙΤΑΚΗΣ    

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Ηρακλείου κ. Νικόλαος ΣΙΡΙΓΩΝΑΚΗΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών έργων κ. Νίκος ΣΚΟΥΛΑΣ

Ο Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα Αγροδιατροφής κ. Σταύρος ΤΖΕΔΑΚΗΣ

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου κ. Ιωάννης ΣΕΓΚΟΣ

Ο κ. Μαρίνος ΠΑΤΤΑΚΟΣ Αντιδήμαρχος Ηρακλείου, Προϊστάμενος  Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Δήμου Ηρακλείου, εκπρόσωπος του Δημάρχου Ηρακλείου. 

Ο κ. Νικόλαος ΧΡΟΝΑΚΗΣ Περιφερειακός Σύμβουλος

Ο κ. Βλάσιος ΒΑΛΑΤΣΟΣ Πρόεδρος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς  Ένωσης Αστυνομικών

Ο κ. Αθανάσιος ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ, Πρόεδρος Ι.Ρ.Α. Αργολίδας, Διοικητής Α.Τ. Επιδαύρου. 

Ο κ. Γεώργιος ΖΑΡΧΑΝΗΣ, Πρόεδρος Ι.Ρ.Α. Καρδίτσας, Διοικητής Α.Τ. Λίμνης Πλαστήρα.

Ο κ. Κωνσταντίνος ΦΡΑΓΚΑΚΗΣ, Πρόεδρος Ι.Ρ.Α. Λασιθίου

Ο Εκπρόσωπος του κ. Ελευθερίου ΑΥΓΕΝΑΚΗ,  Υφυπουργού Αθλητισμού – Πολιτισμού και Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Νικήτας ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Ο εκπρόσωπος του κ. Βασίλειου ΚΕΓΚΕΡΟΓΛΟΥ,  Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Μιχάλης ΚΑΥΚΑΚΗΣ

Ο εκπρόσωπος του κ. Εμμανουήλ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ, Ευρωβουλευτή, κ. Κωνσταντίνος ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ  

Ο εκπρόσωπος του κ. Σωκράτη ΒΑΡΔΑΚΗ, Βουλευτή Ηρακλείου, κ. Γιάννης ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

Η κ. Μαρία ΚΟΝΤΟΓΓΟΝΑ Αντιεισαγγελέας Εφετών Κρήτης

Ο Διοικητής της 7η ΥΠΕ κ. Νεκτάριος ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Ο Διοικητής του Βενιζελείου Νοσοκομείου κ. Κωνσταντίνος ΤΕΡΖΑΚΗΣ  

Ο Ταξίαρχος  κ. Νικόλαος ΣΠΥΡΙΔΑΚΗΣ Αστυνομικός Δ/ντης Ηρακλείου.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Νικόλαος ΧΡΥΣΑΚΗΣ Υποδιευθυντής Δ.Α. Ηρακλείου 

Ο Σμηναγός  Ιωάννης ΜΑΛΙΣΙΩΤΑΚΗΣ  Διοικητής 133 Σ.Μ.

Ο Στρατηγός ε.α. & επίτιμος Προϊστάμενος του Επιτελείου Α.Ε.Α. κ. Εμμανουήλ ΚΑΤΡΙΑΔΑΚΗΣ

Ο κ. Στυλιανός ΒΟΡΓΙΑΣ, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Νεκτάριο ΜΩΙΣΑΚΗ

Ο κ. Εμμανουήλ ΚΟΥΜΑΝΤΑΚΗΣ, Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Ο κ. Στέλιος ΚΑΡΑΚΟΥΔΗΣ, Πρόεδρος Παγκρήτιας Ένωσης Αξιωματικών Περ. Κρήτης

Ο κ. Γεώργιος ΠΙΚΡΑΚΗΣ, Πρόεδρος του Παραρτήματος Κρήτης της Αθλητικής Ένωσης Ελλάδος

Ο κ. Νικόλαος ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ, Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου

Η κ. Μαρία ΣΩΜΑΡΑΚΗ, Πρόεδρος Συλλόγου Πολιτικού Προσωπικού Περ. Κρήτης

Ο κ. Νικόλαος ΟΥΡΑΝΟΣ, Πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Ν. Ηρακλείου μαζί με τον Γενικό Γραμματέα κ. Ιωάννη ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΚΗ

Ο κ. Γεώργιος ΚΑΡΤΣΑΚΗΣ, Πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου.

Η κ. Αικατερίνη ΖΩΓΡΑΦΙΣΤΟΥ, Μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη και Πρόεδρος του Παραρτήματος Ελλάδας

Ο κ. Μιχάλης ΚΛΕΙΣΑΡΧΑΚΗΣ, π. Κυβερνήτης θέματος 117Α LIONS

Η κ. Μαίρη ΖΗΝΟΖΗ, π. Πρόεδρος λέσχης LIONS «ΑΡΙΑΔΝΗ»

Η κ. Λίτσα ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗ, Β´ Διοικητής Ροταριανών Ομίλων της 2475 Περιφέρειας Διεθνούς ΡΟΤΑΡΥ

Ο κ. Στέλιος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ, Πρόεδρος Ροταριανού Ομίλου Ηρακλείου μαζί με την κ. Ρούλα ΤΣΑΡΛΑΜΠΑ ΠΕΤΟΥΣΗ

Η κ. Αμαλία ΠΑΠΑΔΑΚΗ,  Γενική Διευθύντρια  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης

Ο κ. Γεώργιος ΤΡΟΥΚΗΣ, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας

Λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων απέστειλαν επιστολές

Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Κωνσταντίνος ΣΚΟΥΜΑΣ Αντιστράτηγος

Ευχαριστούμε θερμά τους Προέδρους και Γραμματείς των Τοπικών Διοικήσεων Χώρας για τα μηνύματα που μας έστειλαν και τις ευχές τους για καλή δημιουργική χρονιά με υγεία. 

Η Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών εκφράζει ένα μεγάλο

Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ω

για την συμμετοχή και την στήριξη της στην προσπάθεια της με τη δική σας συμμετοχή καταφέραμε πολλά και ελπίζουμε να καταφέρουμε ακόμα περισσότερα. Ευχόμαστε η επόμενη μέρα, της μεγάλης μας Ένωσης να είναι αποτέλεσμα μιας πιο δημιουργικής και αποδοτικής επαφής, η οποία θα απολαμβάνει συλλογικής αποδοχής.

Για την  Τ.Δ. Ηρακλείου  

Ο Πρόεδρος                                               H Γενική Γραμματέας

Μανόλης Ζαχαριουδάκης                                          Έφη Φλουρή   

(Visited 262 times, 1 visits today)