ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ
Ημερίδα με τη ευκαιρία της 15ης Φεβρουαρίου, Παγκόσμιας ημέρα κατά του καρκίνου Παιδικής ηλικίας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23/2/2022 στο Εμπορικό Επιμελητήριο Ηρακλείου η ημερίδα με θέμα <Καρκίνος σε Παιδιά & Εφήβους> που συνδιοργάνωσαν η Λέσχη Lions Ηράκλειο- Αριάδνη και η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Κλινική Αιματολογίας – Ογκολογίας Παίδων του ΠαΓΝΗ.
Τα νέα δεδομένα για τη μάχη που δίνεται για τον καρκίνο παιδικής ηλικίας και τις σημαντικές προόδους που έχουν επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, για το πώς αισθάνεται ένα παιδί που βρίσκεται αντιμέτωπο με τον καρκίνο και πως πρέπει να το αντιμετωπίζουν οι γονείς και το οικείο περιβάλλον, παρουσίασαν εξαίρετοι επιστήμονες, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους. Μίλησαν,
η κ. Ευτυχία Στειακάκη, καθηγήτρια της Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης, Διευθύντρια Κλινικής Αιματολογίας- Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ ,
η κ. Ελένη Παπαδάκη, Καθηγήτρια Αιματολογίας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινική & Δημόσιας Τράπεζας Βλαστοκυττάρων ΠαΓΝΗ,
η κ. Εύα Φουντουλάκη, RN,MSC, Προϊσταμένη Κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ
και
ο κ. Παναγιώτης Τσιούλας, Ψυχολόγος Κλινικής Αιματολογίας-Ογκολογίας Παίδων ΠαΓΝΗ. Στο τέλος συγκίνηση προκάλεσε η συγκλονιστική μαρτυρία γονέα που βίωσε και βιώνει τον αγώνα που δίνει η κόρη του κατά της λευχαιμίας.

Στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία μας για τις ανάγκες των παιδιών που νοσούν από καρκίνο και μέσα από τo δρόμο της συνεργασίας και της προσφοράς να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους.

Οι οικοδεσπότες καλωσόρισαν τους καλεσμένους τους, ανοίγοντας δια της Προέδρου της Λέσχης Lions Αριάδνη L. Κατερίνα Περγαμινέλη, και του Προέδρου της IPA Ηρακλείου κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη την εκδήλωση με ένα σύντομο χαιρετισμό.
Μήνυμα έστειλαν οι βουλευτές κ. Ελευθέριος Αυγενάκης, κ. Γιώργος Λογιάδης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Βαλατσός Βλάσης
Χαιρετισμό έκαναν επίσης: Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Παύλος Μπαριτάκης. Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Εθελοντισμού ,μέλος της Λέσχης Αριάδνη & Γιατρός Ογκολόγος κ. Γεωργία Μηλάκη. Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ηρακλείου κ. Ρένα Παπαδάκη-Σκαλίδη. Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Γιώργος Κοχιαδάκης. Ο Διοικητής του ΠαΓΝΗ κ. Γιώργος Χαλκιαδάκης και ο Κυβερνήτης του Θέματος 117A Μιχάλης Κλεισαρχάκης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κ. Νίκο Χρυσάκη και κ.Μανώλη Μπαριτάκη, Υποδιευθυντές της Δ/νσης Αστυνομίας Ηρακλείου, κ. Νίκο Καλομοίρη Πρόεδρο Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Καναβάκη και τον Προηγούμενο Κυβερνήτη του Θ117Α Νίκο Σεβρισαριανό και σε όλους εσάς που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε και διαδικτυακά για όσους αδυνατούσαν να την παρακολουθήσουν δια ζώσης.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η Δημοσιογράφος κ. Ελίνα Φαρσάρη την οποία ευχαριστούμε πολύ.
(Visited 122 times, 1 visits today)