Με  αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα χρόνων από την ίδρυσή του, το Πολωνικό Τμήμα της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών πραγματοποίησε, στο διάστημα 20 με 23 Οκτωβρίου 2022,  εορταστικές εκδηλώσεις σε μια από τις ομορφότερες και πιο παλιές πόλεις της δυτικής Πολωνίας, το Poznań (Πόζναν). Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωπος  του Παγκοσμίου Συμβουλίου και των Εθνικών Τμημάτων Αγγλίας, Αυστρίας, Μαυροβουνίου, Σλοβενίας Σουηδίας – Σλοβακίας – Τσεχίας – Λιθουανίας.

Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών εκπροσωπήθηκε από τον Α´ Αντιπρόεδρο κ. Εμμανουήλ Ζαχαριουδάκη και τον Β´ Αντιπρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Παπανικολάου οι οποίοι έτυχαν θερμής υποδοχής από τον Προέδρο του Πολωνικού Τμήματος κ. Piotr Wόjcik και τα μέλη του Δ.Σ..

Σε μια ξεχωριστή τελετή οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν, με την υποστήριξη οπτικοακουστικών μέσων, μια σύντομη, αλλά συγκινητική αναδρομή της πορείας του Πολωνικού Τμήματος στη διάρκεια των τριών προηγούμενων δεκαετιών.

Από το πρόγραμμα των εκδηλώσεων δεν έλειψε η μουσική. Η φιλαρμονική στρατιωτική ορχήστρα έδωσε συναυλία και όλοι απόλαυσαν μαζί με τις μελωδίες του Νίνο Ρότα και πολλά κλασικά κομμάτια Πολωνών και όχι μόνο συνθετών. Η περιήγηση επίσης στην παλιά πόλη του Poznań και η ξενάγηση στα περίφημα αξιοθέατά της τράβηξαν το ενδιαφέρον και την προσοχή όλων.

Τα σχέδια του Πολωνικού Τμήματος για το μέλλον είναι πολλά και σημαντικά, αφού τους  έχει ανατεθεί αφενός η διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου για το 2025, που θα λάβει χώρα στην πόλη της Βαρσοβίας και αφετέρου η αθλητική διοργάνωση ΙΡΑ GAMES, που θα διεξαχθεί στο Wroclaw (Βρότσλαβ) το 2026.

Αυτό που μας ικανοποίησε ιδιαιτέρως ήταν οι συζητήσεις με το Πολωνικό Τμήμα αλλά και με τις αποστολές των προαναφερόμενων εθνικών τμημάτων. Όλοι εξέφρασαν την αγάπη τους για την Ελλάδα και τον θαυμασμό τους για τον Ελληνικό Πολιτισμό και έδειξαν ξεχωριστό ενδιαφέρον για το Παγκόσμιο Συνέδριο της Ι.Ρ.Α. και ανυπομονούν να παραβρεθούν στην μεγάλη αυτή γιορτή  του πολιτισμού και της φιλίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 24 με 29/10/2023.

(Visited 16 times, 1 visits today)