Την Τετάρτη 09/12/2020 και ώρα 21:00 η Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου πραγματοποιήσε τη δεύτερη   επιμορφωτική διαδικτυακή ομιλία με θέμα

« Η διαχείριση της ψυχολογικής επιβάρυνσης που προκαλούν στην οικογένεια οι συνθήκες καραντίνας»

Υποδεχθήκαμε τη φιλόλογο, ψυχολόγο και αρθρογράφο Ιωάννα Χουρδάκη στη 2η διαδικτυακή ομιλία της Λέσχης, την οποία και ευχαριστούμε ιδιαίτερα. 

Παραθέτουμε την ομιλία του Προέδρου κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη και τις ευχαριστίες μας για τους συμμετέχοντες:

 

Η Λέσχη ανάγνωσης, πολιτισμού και ιστορίας δεν περιορίζει τη θεματολογία των δράσεων της στην πολιτιστική κληρονομιά, τη λογοτεχνία, τα ιστορικά γεγονότα και τις τέχνες. Παρακολουθεί και αφουγκράζεται τους σύγχρονους προβληματισμούς και επεκτείνει κάθε φορά το διαδικτυακό της ταξίδι σε επίκαιρα θέματα, επιχειρώντας να επικοινωνήσει απόψεις ειδικών και επιστημόνων, όπου ο καθένας από την επαγγελματική του θέση και ειδικότητα, μας ενημερώνει και προτείνει λύσεις.

Η πρωτοφανής κρίση που βιώνουμε όλοι μας, δοκιμάζει τις ανθρώπινες σχέσεις, με τον περιορισμό της μετακίνησης να επιδρά καταλυτικά, πρωτίστως στη συμβίωση των μελών κάθε οικογένειας.

Διαταράσσονται οι σταθερές μας σχέσεις, που καλούνται να επαναπροσδιοριστούν σε νέο πλαίσιο, χωρίς τη δυνατότητα εκτόνωσης των αναπόφευκτων συγκρούσεων σε περιβάλλοντα και δράσεις εκτός σπιτιού.

Φυσικό και αναπόφευκτο επακόλουθο, η εξάντληση των ψυχικών αποθεμάτων, η κούραση και ο εκνευρισμός.

Πώς να διαχειριστεί ο γονιός τη νέα κατάσταση;

Πώς να καλύψει τις ανάγκες του παιδιού του στους νέους ανατρεπτικούς ρυθμούς; 

Πώς να γεμίσει τα κενά από την απουσία κάθε κοινωνικής ζωής;

Πώς να υποκαταστήσει τους φίλους και να εφεύρει τρόπους αναπλήρωσης της έλλειψης παρέας και συναναστροφής με συνομήλικους;

Αυτά είναι μόνο κάποια από τα ερωτήματα που θα μας βοηθήσει η αποψινή μας καλεσμένη να απαντηθούν και προσδοκούμε να κατανοήσουμε τρόπους και μηχανισμούς που θα μπορούν να προσφέρουν ανακούφιση στον αναπόφευκτο προβληματισμό και χρήσιμα εργαλεία επιτυχούς χειρισμού των προκλήσεων να είσαι γονιός, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, σε νηνεμίες και φουρτούνες. Ένας καλός καπετάνιος «παντός καιρού» !

Γιατί όπως λέει και ο Αμερικανός δημοσιογράφος SydneyHarris «Το καλύτερο που μπορούμε να δώσουμε στα παιδιά, εκτός από καλές συνήθειες είναι καλές αναμνήσεις». Ας πάρουμε λοιπόν απόψε ιδέες, πώς θα κάνουμε την καραντίνα όσο το δυνατόν καλύτερη ανάμνηση για αυτά.

Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε  όλους  όσους συμμετείχαν στο διαδικτυακό μας ταξίδι  και ιδιαίτερα: 

·       Τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη πατήρ  Νεκτάριο ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ, Ηγούμενο της Μονής Σπηλιάς στα Άγραφα

·       Τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Νικόλαο ΧΡΥΣΑΚΗ, Υποδιευθυντή της Δ/νσης μας.

·       Τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου κ. Γεώργιο ΠΙΚΡΑΚΗ

·       Την Πρόεδρο της Παγκρήτιας Ένωσης Πολιτικού Προσωπικού κ. Ελευθερία Στίνη

·       Τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βασίλη Παπά και υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων της Ι.Ρ.Α. Χαλκιδικής. 

·       Τον Ταμία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Αχιλλέα ΚΑΛΑΜΠΟΥΚΑ και Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Λάρισας, καθώς και τα μέλη της Ι.Ρ.Α. Λάρισας.

·       Τον Αναπλ. Ταμία του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Χρήστος ΠΑΡΓΙΝΟΣ και Γενικός Γραμματέας της Ι.Ρ.Α. Ιωαννίνων και την Αντιπρόεδρος κ. Αγγελίνα ΚΟΥΜΑΤΣΟΥΛΗ.

·       Τον Πρόεδρο της Ε.Ε. του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Γεώργιο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ και Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Ημαθίας.  

·       Τον Πρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Καρδίτσας κ. Γεώργιο ΖΑΡΧΑΝΗΣ

·       Τον Αντιπρόεδρο της Ι.Ρ.Α. Τρικάλων κ. Βασίλειο ΔΡΑΓΟΥΤΣΟ

·       Την Γενική Γραμματέα της Ι.Ρ.Α. Αχαΐας κ. Ιωάννα ΠΕΤΤΑ.

·       Τον Ταμία της Ι.Ρ.Α. Χανίων κ. Δημήτριο ΛΕΒΕΝΤΑΚΗ

·       Την κ. Μαίρη ΖΗΝΟΖΗ Πρόεδρο ζώνης 1 του θέματος 117Α και Πρόεδρος του BranchZeusAnogiaτης Λέσχης LIONS Αργυρούπολη – Διόσκουροι.

 

Το ταξίδι ξεκίνησε ..

 

Για την Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου

 

               Ο Πρόεδρος                                     Η Γενική Γραμματέα

Μανόλης Ι. Ζαχαριουδάκης                              Έφη Φλουρή

 

(Visited 10 times, 1 visits today)