Η προσπάθεια που ξεκίνησε το 1910 στην Κοπεγχάγη όταν καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως η παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας συνεχίζετε και σήμερα διεκδικώντας τα δικαιώματα είτε σε περιοχές όπου η γυναίκα είναι χειραφετημένη είτε σε περιοχές που ζει υπό καταπίεση. 
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών Τ.Δ. Ηρακλείου (Ι.Ρ.Α.), τα τελευταία δώδεκα χρόνια διοργανώνει κάθε χρόνο, εκδήλωση με διαφορετική θεματολογία, με κορυφαία τη διοργάνωση της 1ης Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης Γυναικών Αστυνομικών, που εγκρίθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο   της Κοπεγχάγη το 2013 και πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο από 01 έως 05 Οκτωβρίου 2014, η οποία έγινε θεσμός. 
Φέτος η Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου σε συνεργασία με την Εταιρεία Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού «Στόχος – Πρόληψη» θα μεταφέρουν, την Πέμπτη 08/03/2018 και από ώρες 09:00 έως 15:00, για τρίτη φορά το μήνυμα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν πάλι στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου, σύμφωνα με τα ραντεβού, δωρεάν, με πλήρη εχεμύθεια, δεσμευόμενοι από το ιατρικό απόρρητο και χωρίς ουδεμία υποχρέωση των εξεταζόμενων και επαναλαμβάνομαι ότι δεν είναι μόνο θλιβερό προνόμιο των γυναικών ο καρκίνος του μαστού.. 
Υπεύθυνοι για την εύρυθμη συνεργασία είναι ο Πρόεδρος της Ι.Ρ.Α. Ηρακλείου κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης και η Αντιπρόεδρος “Στόχος – Πρόληψη για τον καρκίνο” και ιδρύτρια παραρτήματος Κρήτης κ. Κλεάνθη Ζαχαράκη. 
Η Ένωση μας, τα μέλη μας, σταθερά προσανατολισμένα στην ισότητα των δύο φύλων, θα αναλώσουν υλικές και ηθικές δυνάμεις για την ουσιαστική στήριξη των γυναικών στο δικαίωμα τους στην υγεία και στην έγκαιρη πρόληψη-στην εργασία, στην παιδεία, στα θύματα trafficking – σεξουαλικής εκμετάλλευσης – ενδοοικογενειακής βίας – κακοποιημένων γυναικών. 
Για την Τοπική Διοίκηση 
Ο Πρόεδρος Μανόλης Ζαχαριουδάκης
 H Γενική Γραμματέας  Έφη Φλουρή

(Visited 11 times, 1 visits today)