Ηράκλειο 15  Μαρτίου 2021

Προς : κ. Μιχάλη Καραμαλάκη

Αντιστράτηγο- Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Παν.  Κανελλοπούλου 4 , Αθήνα

Αξιότιμε κύριε Καραμαλάκη,

Η  «Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη»(ΔΕΦΝΚ)  είναι ένα διεθνές πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται σε ολόκληρο τον κόσμο με κύριο σκοπό την προώθηση του έργου και της σκέψης  του μεγάλου Κρητικού Συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη (1883-1957). Ιδρύθηκε στη Γενεύη της Ελβετίας το 1988, παρουσία της Ελένης Καζαντζάκη, του σκηνοθέτη  Γιώργου Ανεμογιάννη και του τωρινού Προέδρου της κ. Γιώργου Στασινάκη. Σήμερα έχει τμήματα σε 131 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο και ο αριθμός των μελών της ανέρχεται σε 9144. Το Ελληνικό Τμήμα της ΔΕΦΝΚ με έδρα την Αθήνα δραστηριοποιείται σε πολλές πόλεις με δεκάδες δράσεις.

Το 2018 ιδρύσαμε την «Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Ν. Καζαντζάκη» με σκοπό να διαβαστούν ή να ξαναδιαβαστούν τα έργα του μεγάλου στοχαστή. Ήταν ιδιαίτερη η ικανοποίηση μας όταν ο κ. Μανόλης Ζαχαριουδάκης, Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου και Α’ Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, μας πρότεινε να συνδιοργανώσουμε μια διαδικτυακή αναγνωστική βραδιά αφιερωμένη  στο Νίκο Καζαντζάκη με το μυθιστόρημα «Ο Καπετάν Μιχάλης». Σας ευχαριστούμε για τον χαιρετισμό που μας στείλατε. Στην εκδήλωση συναποφασίσαμε και δεύτερο αφιέρωμα στον Κρητικό συγγραφέα με το ταξιδιωτικό του έργο «Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα».

Για τις διοργανώσεις αυτές συνεργαστήκαμε στενότερα με τον κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη. Ήταν μια συνεργασία αγαστή και ουσιαστική,  που οφείλεται  κατά πολύ στο ήθος, τη μεθοδικότητα και τις γνώσεις του. Του εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας.

Χαρήκαμε  που συναντήσαμε μέλη της  Ελληνικής Αστυνομίας σε  δράσεις στο χώρο του πολιτισμού και συγχαίρουμε το Εθνικό Τμήμα της ΙΡΑ και την Τοπική Διοίκηση Ηρακλείου γι’ αυτό. Ήταν συγκινητική η συμμετοχή των Αστυνομικών που παρακολούθησαν την εκδήλωση και έκαναν παρεμβάσεις, καθώς  και η προθυμία που έδειξαν οι :  Ιωάννα Ροτζιώκου- Εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Θεοδώρα Κωνσταντίνου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, Κωνσταντίνος Χριστοδούλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πέλλας,  Αικατερίνη-Μαρία Βαρελά της Διεύθυνσης  Αστυνομίας Ηρακλείου , Θωμαΐς Γιαννακοπούλου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, Ερμοφίλη Ευκαρπίδου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, στην ανάγνωση αποσπασμάτων από τα έργα που παρουσιάσαμε.

Συμφωνούμε απολύτως με την πρόταση του κ. Μανόλη Ζαχαριουδάκη για τη διοργάνωση μιας αναγνωστικής βραδιάς στα αγγλικά με τη συμμετοχή της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, με το έργο «Βίος και πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά».

Με την ελπίδα ότι θα συνεχιστεί και θα ενδυναμωθεί η συνεργασία ανάμεσα στη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών και τη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Ν. Καζαντζάκη σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στη δράση και τους στόχους σας.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΦΝΚ

Γιώργος  Στασινάκης

Πρεσβευτής Ελληνισμού

(Visited 22 times, 1 visits today)