Ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχθούμε στα γραφεία μας την κ. Αθηνά Σφακάκη – Κυριακάκη, η οποία μας προσέφερε το καινούργιο βιβλίο της. Η συγγραφή του βιβλίου είναι εθελοντική προσφορά της κ. Αθηνάς προς την Αγία Τριάδα. Η διάθεση του βιβλίου γίνεται από την Ενορία της Αγίας Τριάδας και τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών του Ναού.

Το εν θέματι βιβλιο συντίθεται από τα κεφάλαια:

Α. ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΑΣ ΚΕΙΜΗΛΙΑ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.

Α.1.‘’ ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ’’

Α.2. ΦΟΡΗΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Β. Ο ΑΚΑΘΙΣΤΟΣ ΥΜΝΟΣ -ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ

Γ. Η ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ –ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΜΝΗΜΕΙΑ ( Σύντομη Ξενάγηση)

Το εικονογραφικό κειμήλιο ”’ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ” διαστάσεων 1,53 μ Χ 0,92μ,μεταφέρθηκε απο τις χαμένες πατρίδες της Ιωνίας στην Κρήτη.

Επί μαύρης καρδιάς στο διάχωρο ”ο Περιλυπόμενος Ιησούς”, σώζεται μερικώς η επιγραφή : ΧΕΙΡ ΝΙΚΟΛΑ.. ΠΡΟΣΚΥΝΗΤΟΥ…..ΑΘΑΝΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ…..” Οι εννέα ενότητες παρουσίασης του έργου συντίθενται από 86 παραστάσεις στις οποίες εμπλέκονται ή πρωτογωνιστούν 261 μορφές. Ενδεικτικά διδεται εικόνα του κειμηλίου, και 5 αποσπάσματα :

1. Ζωοδόχος πηγή-Βρεφοκρατούσα-Γέννηση και Αποτομή του Ιωάννη, με πλαισιο 24 διαχωρων αντιστοιχιζομένων με τους 24 οίκους του Ακαθίστου Ύμνου.

2. Παραστάσεις της ζωής της Οσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.

3.Αβραάμ-Λώτ-Σολομών και το τρισύνθετο δένρο.

4.Ο περιλυπόμενος Ιησούς.

5.Το μαρτύριο του Προφήτη Ησαϊα.

Το Δ. Σ. της Ι. Ρ. Α. Ηρακλείου ευχαριστεί ιδιαίτερα την κ. Αθηνά Σφακακη Κυριακάκη, Ξεναγό-Σ/χος Τραπεζικό-Συγγραφέα, μέλος του Σωματείου Επαγγελματιών Ξεναγών Κρήτης και Σαντορίνης και επίτιμο μέλος του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικων.

(Visited 5 times, 1 visits today)