Ο κ. Γιώργος ΣΤΑΣΙΝΑΚΗΣ, Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Ν. Καζαντζάκη, με 131 χώρες – μέλη, Πρεσβευτής Ελληνισμού, απονέμει την 05/08/2023, σε εκδήλωση στα πλαίσια της Παγκόσμιας επετειακής συνάντησης για τα 35 χρόνια προώθησης του έργου του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, στο Ηράκλειο Κρήτης, «ΕΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ» στον Πρόεδρο κ. Μανόλη ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ και στο Δ. Σ. της Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη.

Η αντιφώνηση του Προέδρου κ. Εμμανουήλ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ

Κύριε Στασινάκη, Πρόεδρε της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Κυρία Πρόεδρε του Ελληνικού Τμήματος – εκλεκτοί προσκεκλημένοι – …. Κυρίες και κύριοι,

         Θέλω να σας εκφράσω τις προσωπικές μου ευχαριστίες, αλλά και τις ευχαριστίες του Διοικητικού Συμβουλίου της Τοπικής Διοίκησης  Ηρακλείου της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών για την Ειδική Διάκριση που μας απονείματε απόψε. Η συνεργασία της Λέσχης Πολιτισμού και Ιστορίας που έχουμε οργανώσει με την Παγκόσμια Λέσχη Ανάγνωσης Έργων του Νίκου Καζαντζάκη είχε ως αποτέλεσμα τρεις εξαιρετικές διαδικτυακές αναγνωστικές βραδιές όπου γνωρίσαμε τρία κορυφαία έργα του μεγάλου μας συγγραφέα. Τον Καπετάν Μιχάλη, που εμείς εδώ στην Κρήτη το αγαπούμε ιδιαίτερα ως έργο, γιατί μιλάει στην ψυχή μας, είναι η Κρήτη του και Κρήτη μας,  μετά το υπέροχο Ταξιδεύοντας Ιαπωνία-Κίνα και στη συνέχεια Ο Χριστός ξανασταυρώνεται. Ήταν μια ιδιαίτερη εμπειρία για όλους μας, στους δυο δύσκολους χειμώνες της πανδημίας.

         Θέλω να ευχαριστήσω την κ. Ζωγραφιστού που ήταν πάντα στη διάθεσή μας και με την παρουσίαση που μας έκανε των μυθιστορημάτων και την ελεύθερη μεν, αλλά γόνιμη συζήτηση που ακολουθούσε, ανακαλύψαμε κι εμείς πολλά σημεία της σκέψης του μεγάλου συγγραφέα.

         Με τη βεβαιότητα ότι θα συνεχίσουμε και στο μέλλον τη συνεργασία μας και τις αναγνώσεις μας, νομίζω ότι τον επόμενο χειμώνα σειρά έχει το Βίος και Πολιτεία, σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι στη Διεθνή Εταιρεία και στο Παράρτημα Ελλάδας καλή δύναμη να συνεχίσετε το έργο σας.

(Visited 14 times, 1 visits today)