ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ
ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ
Βέροια, 20 Οκτωβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: «Επίσκεψη μελών Τοπικής Διοίκησης Ηρακλείου στο Νομό Ημαθίας»

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε το Σάββατο 15-10-2016 στο Νομό Ημαθίας, 10μελή αποστολή της Τ.Δ. Ηρακλείου συνοδευόμενη από τον Πρόεδρό της και Αναπληρωτή Ταμία του Εθνικού Τμήματος, ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ Μανόλη.
Ο Πρόεδρος της Τ.Δ. Ημαθίας ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ Γεώργιος, μαζί με τον Γενικό Γραμματέα ΠΙΠΙΛΑ Θωμά, τον Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων και Διαχειριστή του Τ.Ε.Α.Ε.Τ.Δ.Ε.Α. ΣΥΡΣΥΡΗ Φώτιο και το Μέλος της Ε.Ε. ΚΟΣΤΟΓΛΙΔΟΥ Χάρη, τους υποδεχθήκαμε στη Βεργίνα και πραγματοποιήθηκε ξενάγηση σε συνεργασία με τον ξεναγό κ. ΚΑΚΑΓΙΑΝΝΗ Δημήτριο, στο Μουσείο των Βασιλικών Τάφων της Βεργίνας, ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του Ελληνικού χώρου με ξεχωριστή ιστορία και πλούσια κληρονομιά. Εντός του μουσείου βρίσκονται τέσσερις τάφοι και το «Ηρώον», ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον Βασιλιά Φίλιππο Β΄ των Μακεδόνων.

Εκτίθενται εκατοντάδες μοναδικά αντικείμενα τα οποία περιλαμβάνουν περίτεχνες χρυσές δημιουργίες, πολυτελή κοσμηματοποιία, πολύχρωμες τοιχογραφίες και ψηφιδωτά, αλλά και εκατοντάδες άλλα αρχαία αντικείμενα. Κάποια από τα πιο εντυπωσιακά εκθέματα, τα οποία σίγουρα ξεχωρίζουν είναι ένα εντυπωσιακότατο χρυσό στεφάνι αποτελούμενο από 313 χρυσά φύλλα, μαγεύοντας με την εκπληκτική του λεπτομέρεια, η ασπίδα και πανοπλία του Φιλίππου Β΄, καθώς και η φημισμένη χρυσή λάρνακα που βρέθηκε στον τάφο του και έχει ως κύριο χαρακτηριστικό της ένα μεγάλο δεκαεξάκτινο αστέρι αναπτυσσόμενο στην επιφάνειά της.
Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ημαθίας, όπου συναντηθήκαμε με τον Αναπληρωτή Διευθυντή Αστυνομικό Υποδιευθυντή ΤΣΕΣΜΕΤΖΗ Πέτρο και την Υπασπιστή Υπαστυνόμο Α΄ ΑΓΓΕΛΟΥ Πελαγία, προκειμένου να τους εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για τις διευκολύνσεις που μας παρείχαν, ώστε να έχει επιτυχή έκβαση η εκδρομή.
Επόμενος σταθμός ο Ιερός Ναός της Παναγίας Σουμελά, στις πλαγιές του Βερμίου στην Καστανιά Ημαθίας, όπου τύχαμε θερμής υποδοχής από το Διευθυντή του Ιερού Προσκυνήματος Παναγία Σουμελά κ. ΔΑΛΛΑ Αντώνιο και τον Πατέρα Νεκτάριο, αμφότεροι φίλοι και υποστηρικτές της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα.

Μετά το προσκήνυμα στην Ιερή Εικόνα της Παναγίας Σουμελά, ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του Ναού όπου φυλάσσονται ανεκτίμητης αξίας κειμήλια. Εν συνεχεία μεταβήκαμε στο Αρχοντάρι όπου μας προσφέρθηκε ο παραδοσιακός καφές και ο Διευθυντής του Ιδρύματος μας διηγήθηκε την ιστορία του Ιερού Ναού και της Ιερής Εικόνας της Παναγίας Σουμελά. Στον προαύλιο χώρο του Ναού έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών μεταξύ των Τοπικών Διοικήσεων.
Επόμενη στάση η Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδος. Μας υποδέχθηκε ο Διοικητής της Σχολής Αστυνομικός Υποδιευθυντής ΚΟΥΓΚΑΣ Διονύσιος, όπου μας ξενάγησε στις εγκαταστάσεις της Σχολής και μας ενημέρωσε για τη λειτουργία της. Άπαντες ενθουσιάστηκαν με τις εγκαταστάσεις της Σχολής, τις δραστηριότητές της και τις υπηρεσίες που δύναται να προσφέρει και κυρίως με την άψογη εικόνα της, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που καταβάλλει το προσωπικό, αλλά και το γεγονός ότι πρόκειται για αστυνομική υπηρεσία υψηλών προδιαγραφών, για την οποία θα πρέπει να αισθανόμαστε υπερήφανοι όλοι οι αστυνομικοί.
Τελευταίος σταθμός η πόλη της Βέροιας. Επισκεφθήκαμε το Βήμα Αποστόλου Παύλου, το σημείο-Βήμα που κήρυξε δημόσια το Λόγο του Θεού ο μεγαλύτερος κήρυκας του Ευαγγελίου, ο Απόστολος των Εθνών και Προστάτης της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, Άγιος και Απόστολος Παύλος, κατά το πέρασμά του από την πόλη της Βέροιας. Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε τον Παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Αποστόλων Παύλου και Πέτρου Βέροιας, ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα σωζόμενα μεταβυζαντινά κτίσματα στο χώρο των Βαλκανίων και από τους μεγαλύτερους επισκοπικούς ναούς που χτίστηκαν στη Μακεδονία στις αρχές του 11ου αιώνα, αναστηλώθηκε και εγκαινιάστηκε πρόσφατα.
Μετά το ευχάριστα κουραστικό οδοιπορικό, καταλήξαμε σε εστιατόριο της πόλης, όπου κατά τη διάρκεια του γεύματος μας δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα που αφορούν τη Διεθνή Ένωση Αστυνομικών, ανανεώνοντας το ραντεβού μας στην πανέμορφη Κρήτη.

S E R V O P E R A M I K E C O
(Υπηρετώ δια της φιλίας)
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ      ΠΙΠΙΛΑΣ ΘΩΜΑΣ

(Visited 10 times, 1 visits today)